Ahová meg lehet érkezni...   ...ahonnan el lehet indulni.

Alkalmazott módszerek

A MentalPort klinikán a pszichoanalitikus-dinamikus terápiacsaládba tartozó módszereket alkalmazunk. Bővebben

A dinamikus-analitikus pszichoterápiák közös jellemzője, hogy a kezelés egyszerre szolgálja a panaszok, tünetek, problémák enyhítését és a páciens lelki (mentális) kapacitásának növelését arra, hogy a jövőben pszichés segítség nélkül is jobban meg tudjon birkózni belső és külső feszültségeivel, nehézségeivel, betegséget okozó problémáival.
Az ilyen, a személyiség működését érintő változások megfelelő mennyiségű és minőségű terápiás munkát igényelnek.
Az analitikus-dinamikus terápiák a pszichoanalízis személyiség- fejlődés-, betegség- és terápiás elméletére támaszkodnak. Bővebben

A „pszichoanalízis” fogalma egyrészt a komplex, szerteágazó elméletrendszert jelenti, amire valamennyi pszichoanalitikus-dinamikus terápia épül.
Tovább angolul
Másrészt, a módszerek között a „pszichoanalízis” elnevezés önmagában állva az alapmódszert (standard analízist) jelenti.
Tovább

Az analitikus-dinamikus terápiák végzése analitikus irányú, a pszichoanalízis végzése pszichoanalitikus képzettséget feltételez.

Egy pszichoterápia elindításához a terapeuta és a páciens közösen kialakítja a terápiás célt. A terápia a közöttük kialakított megállapodásokra épül, melybe beletartozik a megfelelő terápiás forma kiválasztása.Mindehhez lélektani kivizsgálás szükséges, aminek a MentalPort klinikán első lépése tájékozódó-felmérő megbeszélés.
Tovább

Vissza az előzőre